13.1.2016

VASTAUKSIA osa 1

Kiitos kaikille edellisen postauksen kyselijöille! Vaikka alkuun kommenttiboksissa olikin pieniä teknisiä ongelmia, kysymyksiä tuli lopulta aikamoinen määrä. Itseasiassa kysymyksiä tuli sen verran paljon, että vastailemme niihin useammassa postauksessa. Tässä ensimmäiset :) Kuvituksena muutamia napsaisuja kauden aloitus leiriltä Kisakalliosta.

Millaiset teidän tyypilliset treenit on?  
Tyyppillinen treenimme alkaa alkulämmittelyllä, joka sisältää alkuverryttelyn ja juoksun 5-30 min. Sen jälkeen teemme jommankumman vakio lämpistämme joko ylä- tai alalämpän, molemmat lämpät sisältävät liikkuvuutta, lihaksia ja nopeusvoimaa. Lämpän jälkeen käymme jokainen itse kisaohjelman läpi, omassa läpikäynnissä keskitymme etenkin nilkkoihin ja käsiin. Sen jälkeen teemme ohjelman neljäsosat läpi kaksi hyvää per pätkä Annelin kanssa. Yhteisen läpikäynnin jälkeen teemme kokonaisia joiden määrä vaihtelee harkasta riippuen. Loppuun teemme joko lihaksia tai muita kehittäviä harjoituksia ja sen jälkeen vielä hyvä loppuverkka.

Mitä keskustelette valmentajan ja toistennne kanssa juuri ennen suoritusta? :) Onko jotain tsemppihuutoa tms?  

Ennen kisasuoritusta teemme Annelin vetämän "tsemppipiirin" jossa Anneli luo hyvää, oikeanlaista keskittymistä ja fiilistä kisasuoritukseen. Juuri ennen matolle astumista Anneli antaa viimeiset ohjeet ja jokainen hakee omaa keskittymistä itsenäisesti.

Millainen on teidän rankin treeni? Fyysisesti ja henkisesti? Mitä teette silloin, kauan kestää jne

Rankin treenimme on kuntoa parantava harkka jossa teemme 10 hyvää kokonaista. Kokonaisuudessaan harkat kestävät noin 2,5-4 tuntia. 

Entä millainen on tyypillinen leiripäivä aikatauluineen aamusta iltaan? :) 

Ensin mennään aamupalalle jonka jälkeen ekat harkat alkaa yleensä klo 9. Harkat kestää noin 3-4 tuntia ja harkkoja on kolmet päivässä, väleissä on aina ruoka ja pieni palautumistauko. Leireillä on aina mukana myös osteopaattimme, jotka auttavat mietä palautumimsessa sekä kipujen ja vammojen lievittämisessä sekä joskus myös tekevät lihastasapainotestejä.

Mitä "lempijoukkueita" teillä on? Muuallakin kun omassa seurassa ja pieniä ja isoja? :) Entä mitä kivoja ohjelmia teille tulee mieleen pienistä ja isoista? 

Arvostamme jokaista joukkuetta ja heidän tekemää kovaa työtä! Mutta jos joku joukkue tähän pitää mainita, niin MM-kultaa voittaneet Pikkuleijonat ovat tällä hetkellä yksi suosikeista :)
Myös hienoja ohjelmia on niin paljon että niitä on vaikea tähän luetella.


Me, Esport ja rv-yksilöt
Mikä on teidän omista ohjelmista lempparinne?  
Tämä on eka ohjelma tällä kokoonpanolla, joten kaikilla on vähän eri lemppari ohjelmat, mutta pidämme kaikki nykyisestä ohjelmasta tosi paljon! 

Miten lomailette kesällä ja jouluisin? Entä onko muita lomia? 

Teemme kotona omatoimisesti meille annettuja harjoitteita, mutta kesällä on myös totaalilomaa jotta palaudumme kunnolla. Silloin tällöin on myös pidennettyjä viikonloppuja jolloin on noin 2-3 vapaapäivää putkeen ja silloinkin teemme palauttavia harjoituksia kotona. 

Miten isossa roolissa ruokavalio on teillä voimistelua? Vaikuttaako valkut siihen? 

Tottakai sillä on iso rooli huippu-urheilijan arjessa, jotta jaksaa treenata täysillä. Saamme valkuilta ja ravintoneuvojiltamme vinkkejä ruokavalioon.

Millainen olisi unelmaohjelmanne tehdä itse? :) 

Jokaisella tytöllä se vähän vaihtelee oman mielipiteen mukaan. Mutta joskus pohdimme, että olisi hauskaa jumpata jonkun radiohitin, esimerkiksi David Guettan tahtiin :D

Lähiaikoina Junior Teamista nousseet: onko harjoittelu OVO Teamissa ollut erilaista Junior Teamiin verrattuna? Miten? 
OVO Teamissa voimistelu on ammattimaisempaa  ja vastuu omasta tekemisestä ja itsestään on kasvanut. Nykyään meillä on aamuharjoituksia joiden myötä harkkojen määrä on kasvanut. Ohjelmat ovat vaativampia kuin junnu teamissa. OVO Teamissa voimistelee vanhempia voimistelijoita  joiden kokemuksesta on paljon hyötyä, tätä etua ei ollut junnu teamissa kun kaikki olivat melko saman ikäisiä.

Mikä osa kautta on lempparinne? Esim uuden ohjelman teko tai kisakauden huipennus. 

Kaudessa on aina sekä hyviä puolia että välillä myös ikäviä vastoinkäymisiä joten riippuu kaudesta/ sen hetkisestä tilanteesta. Uuden ohjelman teko on aina jännittävää ja motivoivaa. Kevään kv-kisakausi, joka huipentuu MM-kisoihin on aina kauden huippuhetkiä!


Yhteislämppää
Mikä oli lempikohtanne viime kevään ohjelmasta? Entä tästä uudesta? Kummanlainen tyyli tuntuu omemmalta?  
Viime kaudella lempikohta oli nostot ja varsinkin vika nosto. Uudesta ohjelmasta lempikohdat ovat ilmaisuun keskittyvät kohdat, koska tätä ohjelmaa on kiva ilmaista. Ohjelmien tyylit ovat tosi erilaiset ja on kivaa vaihtelua tehdä molemman tyylisiä ohjelmia.

Minkälaisia unelmia haluaisitte vielä saavuttaa?  

MM-kulta on suurimpana unelmana

Paljonko lomailette vuoden aikana?  

Yleensä meillä on kaksi pidempää lomaa eli joulu- ja kesäloma. Joululoma kestää kaksi viikkoa, jonka aikana teemme omatoimisia harjoitteita kotona. Kesälomamme on jaettu muutamaan eri osaan ja kesän aikana lomaa kertyy noin neljä viikkoa yhteensä. Viikkojen välissä on aina leiri tai jokin tapahtuma kuten viime kesän Gymnaestrada tai tulevan kesän Festival Del Sole ja sitten on myös ihan tavallisia harkkoja siinä välissä. Kesälomallakin teemme omatoimisia treenejä. Sitten on myös yksittäisiä pidennettyjä viikonloppuja aina välillä jolloin sitten voi ladata akkuja muutaman päivän ajan.  

Ymmärtääkö teidän kaverit kun teillä on niin paljon harjoituksia, eikä niille jää niin paljon aikaa yhdessä? Onko esim joskus tullut sanomista että ette kerkeä näkemään tarpeeksi? 

Tottakai välillä kavereilta on tullut kommenttia siitä kun aina tuntuu olevan treenit, kisat tai leiri. Nykyään kaikki ovat kuitenkin jo niin tottuneita siihen ja myös arvostavat sitä, että jaksaa tehdä kovaa työtä huippu-urheilijana. Usein kavereilta saa myös parasta tsemppiä! :) Voimistelun ulkopuolisia kavereita ehtii nähdä onneksi sitten vapaapäivinä ja lomilla enemmän. 

Onko koskaan tuntunut että on jäänyt jotain kokematta/tekemättä voimistelun takia? 

Onhan niitä joskus tottakai tullut, mutta voimistelu antaa niin paljon kokemuksia, muistoja ja ystäviä, sekä upeita elämyksiä, että voittaa ihan mennen tullen ne asiat mitä on sitten vapaa-ajalla kenties jäänyt tekemättä. Voimistelu-uran jälkeen on kuitenkin vielä koko loppuelämä aikaa tehdä kaikkea muuta mitä nyt ei välttämätttä voi tai ehdi!  


Lihastasapainokartoitukset by Mantsu

Onko tuntunut koskaan siltä että on ollut varma että lopettaa, mutta jostain syystä on kuitenkin jatkanut? Mikä on vaikuttanut siihen päätökseen? 
Huonoina päivinä saattaa joskus tuntua siltä ettei välttämättä jaksaisi raahautua treenisalille, mutta ajatus siitä miksi tätä teemme ja kuinka paljon tästä tykkää, auttaa aina jaksamaan vaikeinakin päivinä. Myös ihanat joukkuekaverit, upea joukkuehenki ja hyvä ilmapiiri salilla piristävät aina päivää! 

Harjoitteletteko yksin vai jonkun muun joukkueen kanssa? 

Meidän treenisalilla Ratiolla treenaa paljon joukkueita, mutta meidän kanssa yhdessä treenaa Esport ja rv-yksilöt, sekä joskus myös junnu team.

Kuvailkaa teidän valmentajianne? 

Anneli on todella päämäärätietoinen, motivoitunut ja panostaa valmennustyöhönsä ihan satalasissa. Osaa aina auttaa ja antaa hyviä vinkkejä, myös muualla kuin voimisteluasioissa. Huumorintajuinen ja osaa myös hassutella! Usein Anneli on myös todella tiukka joka viekin meitä todella paljon eteenpäin. Maailman paras valmentaja! :)

Mistä ei OVOn joukkueista teillä on parhaita kavereita? 

Meillä on paljon kavereita myös muista joukkueista, ja tulemmekin hyvin toimeen etenkin kaikkien maajoukkueessa olleiden kanssa.

Miksei Antton tee teille enää koreografioita? 

Me voimistelijat emme itse vaikuta siihen kuka tekee koreografiamme, vaan valmentajat päättävät tämän. Ja jos tarkkoja ollaan, niin Antton ei ole ikinä tehnytkään OVO Teamille ohjelmaa ;)


Videoanalyysiä
Missä muissa seuroissa olette voimistelleet ja miten OVO Teamin harjoittelu ja valmennus eroaa niistä? 
Meistä vain Merili ja Mira ovat olleet aikaisemmin muussa seurassa kun OVOssa. Merilillä on kokemusta Tapanilan Erästä ja Mira on voimistellut Seinäjoen Voimistelijoissa. Jokaisessa seurassa toimitaan vähän eri tavoilla ja jokaisella valmentajalla on omat tapansa toimia joten eroja kyllä löytyy.

Luetteko jotain voimistelu-blogeja, mitä? 

Emme lue oikeastaan, mutta Instagramissa seuraamme voimisteluaiheisia käyttäjiä :)

Tässäpä siis ensimmäinen erä vastauksia. Jatkoa seuraa piakkoin!

//We received a lot of questions in the last post. And here are our answers. Unfortunately this post is only in Finnish, because there were no questions asked in English.

1 kommentti: