Moikka kaikille! Seuraavaksi vuorossa lisää vastauksia teidän kysymyksiin. Kuvituksena postauksessa Sami Ilvosen ottamia kuvia OVOn tehopäivästä Kisakalliosta. Mikäli joku ihmettelee, niin Jenna ei ole kuvissa, sillä oli viime viikonlopun Tampereella URVA Urheilijasta valmentajaksi -koulutuksessa.
Mutta nyt vastauksiin :)
Mikä on ollut lempikisapukunne ja -kampauksenne? Entä lempiohjelmanne?
Jokaisella on vähän eri lempparit, mutta pidämme eritysesti tämän kauden koko kokonaisuudesta, eli kampauksesta, puvusta ja meikistä
Ketä joukkuetta "katsotte ylöspäin"?
Näitä on todella paljon! Edellisessä postauksessa kehuttiin Pikkuleijonia. Jotta ei vastattaisi samaa, niin tähän voitaisiin sanoa, että arvostamme muun muassa Japanin joukkuetta, joka reissaa aina pitkiä matkoja kisoihin ja levittää upeasti joukkuevoimistelua lajina uuteen maanosaan.
Mitä teette/teettekö paljon asioita joukkueen yhteishengen ylläpitämiseksi/kohottamiseksi?
Tykätään viettää aikaa yhdessä ja järjestetään aina välillä "virkistyspäiviä" joukkueen kesken, mm. Spa-päiviä ja leffailtoja :) Muutenkin joukkueessa on todella hyvä ilmapiiri ja tullaan kaikki tosi hyvin toimeen
Kuka on teidän joukkueen kapteeni ja miten sen valitsette ja kuinka usein uudestaan?
Kapteenimme on Jenna ja kapteeni valitaan vuoden välein yhdessä Annelin kanssa. Kapteeniksi soveltuu henkilö, jolla on kokemusta, positiivinen asenne ja hyvä yhteys joukkueeseen.
Mitkä ovat tämän kauden tavoitteenne? Mitä sijaa lähdette MM-kisoista hakemaan, kun niiden aika on? Tavoiteenamme on tänä vuonna mitali MM-kisoista. Haluamme saada ohjelman niin hyvään kuntoon kun ikinä on mahdollista ja nostot upeiksi! Tietysti mitä kirkkaampi mitali sen parempi :)
Miksi tämän kauden ohjelmassa ei ole yhtä vaarallisia hienoja vaikeita riskinostoja, kuin teillä yleensä on ollut?
Nostot ovat vaativia ja niitä joudutaan harjoittelemaan vaiheittain. Siksi ne eivät kauden alussa ole välttämättä vielä niin näyttäviä kun loppukaudesta tulee olemaan :)
Mikä on lempikohtanne ohjelmassanne? Entä mikä oli viime kauden ohjelmassa?
Tässä ohjelmassa kivoja on eritysesti ilmaisuun keskittyvät kohdat. Viime ohjelman lemppari kohta oli nostot, erityisesti vika nosto
Mikä on teidän vahvuutenne tällä kaudella? Entä heikko kohta?
Vahvuutena meillä on vahva ilmaisu. Meillä on tällä kaudella ollut paljon polvivammoja, joten niitä voisi sanoa heikoksi kohdaksi.
Haluaisitteko tehdä vielä välineellä ohjelman?
Nykyisin naisten SM-sarjassa ei kisata enää välineellä, mikä mahdollistaa koko vuoden keskittymisen samaan ohjelmaan. Nuorempana väline toi kivaa vaihtelua harjoitteluun ja kehitti eri osa-alueita. Vaikka välinekausi on kiva, olemme tyytyväisiä siihen että voimme keskittyä rauhassa vapaaseen.
Mikä teidän lempparipuku?
Vaihtelee joka tytöllä, mutta nykyinen on ainakin ihan kärjessä kaikilla.
Kuinka pitkiä teidän treenit yleensä on?
Vaihdellen 2,5 - 4 tuntia
Miten koulu sujuu treenien ohella?
Koulun ja voimistelun yhdistäminen on sujunut hyvin. Urheilulukiossa opettajat ehkä hieman paremmin ymmärtävät urheilijoita, ja joustavat aina tarpeen tullen. Lukiomme tekee yhteistyötä OVOn kanssa mm. järjestämällä ohjattuja läksykerhoja ennen treenejä, jotta treenien jälkeen ei menisi niin paljon aikaa koulujuttuja tehdessä. Vastuu koulun ja voimistelun yhdistämisessä on kuitenkin jokaisella itsellään, ja meillä se toimii hyvin :)
Millaisi unelma-ammatteja teillä on?
Kaikilla on tietenkin omat unelma-ammattinsa mutta, esim suunnittelija, personal trainer ja lääkäri löytyvät meidän listalta :)
Mitä teette silloin, kun tuntuu että ei vaan enää jaksa ja tekisi mieli lopettaa voimistelu?
Ajatus siitä miksi tätä teemme ja kuinka paljon tästä tykkää, auttaa aina jaksamaan vaikeinakin päivinä!
Ketkä teistä valmentavat myös itse, ja mitä joukkueita? :)
Mira, Jenna, Laura, Merili ja Jasmin ohjaavat OVOn harrasteryhmiä, lisäksi Jenna valmentaa Annelin rv-yksilöitä ja OVO Junior Teamia ja Mira OVO Kilpa Junioria
Mitkä ovat teille tyypillisimpiä vammoja/mikä paikka kipeytyy useimmiten harjoitellessa/ohjelmaa tehdessä? :) Selkä- ja polvivammat ovat vaivanneet meidän joukkuetta tällä kaudella
Montako leukaa saatte? :) :D
0-8 :D
Minkälaista teillä on psyykkinen/henkinen valmennus ja mitä se pitää sisällään?
Meidän psyykkisenä valmentajana toimiii Päivi Frantsi, joka on ollut Annelin apuna mukana jo yli 10 vuoden ajan. Kauden alussa mietimme yhdessä selkeät tavoitteet ja mitä sen eteen on tehtävä. Päivi auttaa meitä eritysesti kisahermojen ja keskittymisen kanssa. Meillä on henkilökohtaisia sekä yhteisiä keskusteluja Päivin kanssa ja yhteisissä myös Anneli on aina mukana. Tapaamme Päivin kerran kuukaudessa, yleensä ennen tärkeitä kisoja ja MM-kisojen jälkeen vielä aina yhteinen kauden purku.
Miten "lievitätte/helpotatte" kisajännitystä tai paineita?
Teemme paljon mielikuvaharjoituksia. Jokainen keskittyy vaan omaan tekemiseen ja omaan joukkueeseen, ajattelee positiivisesti ja uskoo itseensä ja onnistumiseen, pidämme positiivista ilmapiiriä yllä ja kannustamme ja tsemppaamme toinen toisiamme
Jennalle: Mikä on pitkän urasi salaisuus? :) Ovatko tavoitteenasi ja urasi "huippuna" vielä 2017 kotikisat vai menetkö kausi kerrallaan? Voimisteluasi on ilo seurata!
Salaisuus on rakkaus ja intohimo tähän lajiin. Positiivinen asenne, usko itseensä ja siihen mitä tekee. Tunne, jonka kisamatolla saa on jotain sellaista mitä ei voimistelumaailman ulkopuolella voi kokea. Kaikki ne elämykset ja onnistumiset, kun pääsee antamaan kaikkensa siinä hetkessä ja nauttimaan siitä mitä parhaiten osaa. Tällä hetkellä tähtäimessä on ehdottomasti kotikisat 2017! Fiilis Lahden 2013 MM-kisoissa oli jotain niin mahtavaa, että kotisat on pakko kokea vielä uudestaan! :)
Minua kiinnostaisi muutaman tytön kommentti (ei väliä ketkä vastaavat) kuinka paljon te treenasitte ohjatusti tyttösarjoissa? Mikä vuosi tuolloin oli? Oletteko aina olleet huippujoukkueissa, vai oletteko joskus saavuttaneet alhaisempia pisteitä/ktg:ta? Lähinnä mielenkiinnosta vertailisin kun nykyisin treenimäärät aika kovia jo 8-10v. sekä 10-12v. sarjoissa.
8-10-vuotiaina treenasimme n. 4 kertaa viikossa. 10-12-vuotiaiden sarjassa (vuosina n. 2006-2008) ainakin Team Siriuksista ja Magneeteista tulleet treenasivat n. 4-5 kertaa viikossa 2-3 h kerrallaan. Lähes kaikki meistä ovat olleet pienestä pitäen seuransa huippujoukkueessa. Kategoriat ovat aina olleet kolmosesta ylöspäin :)
Onko teillä jokin tiukka ruokavalio, onko joitakin ruoka-aineita kielletty?
Tiettyä ruokavaliota tai ns. kiellyttejen ruokien listaa ei ole. Mutta tottakai ravinto on suuressa osassa ihan kenen tahansa huippu-urheilijan arjessa. Noudatamme perus terveellistä ruokavaliota, jonka avulla jaksaa treenata täysillä
Onko teillä säännöllisiä kehonmittauksia, ja onko joukkueeseen tiettyjä kriteerejä (sopiva rakenne, pituus tms..)?
Meillä on silloin tällöin kehonkoostumusmittauksia (inbody). Joukkueeseen pääsee voimistelullisten taitojen perusteella :)
Millainen yhteishenki teillä on, ja häiritseekö koskaan, että nuorimpien ja vanhimpien välillä ikäeroa on melko paljon?
Joukkueemme yhteishenki on super hyvä! :) Vaikka ikäerot ovatkin melko suuret niin se ei haittaa yhtään, eikä sitä sen kummemmin edes tule koskaan ajateltua.
Käyttekö ikinä baareissa tai muuten ulkona? Onko aikaa/kiinnostusta sellaiseen? Onko se hyväksyttävää urheilijana?
Kisa- ja harjoituskaudella keskitytään aina urheiluun, mutta esim. kesällä kun on lomaa, täysi-ikäiset voivat silloin tällöin käydä myös baarissa.
Onko teillä nostoissa aina tietyt tytöt nostettavina ja tietyt nostajina? Ketkä?
Meillä on nostoissa muutamia tyttöjä, joita useimmiten nostetaan. Tällä kaudella pääkohtaisesti Merili on nostettavana. Olemme varautuneet kaikkeen ja lähes jokaisen roolin nostossa pystyy suorittamaan useampikin tyttö
Onko vaikea oppia todella nopeasti esimerkiksi uudet kuviot/roolit, jos muutoksia tulee?
Tällä tasolla on hyvä ominaisuus voimistelijalla, että pystyy hyppäämään mukaan vaihteleviinkin tilanteisiin nopeasti hyvällä keksittymisellä. Se on tietysti hieman vaikeaa, mutta pitää pystyä pitämään rauhallisuus, keskittyminen ja positiivisuus niin onnistuu kyllä!
Onko teillä harjoiteltuna nostot yms. "vaikeammat kohdat" ohjelmassa monella eri kokoonpanolla äkillisten loukkaantumisten varalle (esim. ohjelma seitsemälle tai kahdeksalle)? Vai harjoitellaanko uudet jutut tilanteen mukaan?
Olemme varautuneet myös vastoinkäymisiin ja jos sellainen sattuu, niin pystymme myös tekemään nostot eri kokoonpanolla, pienen harjoittelun jälkeen tietenkin.
Mikä on tavoitteenne tälle kaudelle? Miltä tuntuu kun yksi "pahimmista" kilpakumppaneista tulee Suomesta vai antaako se vain enemmän potkua harjoitteluun? :)
Tavoitteena on MM-mitali. Se tuo vain lisää tsemppiä ja potkua kun yksi kovimmista vastuksista tulee Suomesta :)
Tässä vastaukset tältä erää. Yksi osa näistä on vielä julkaisematta :) Pyritään vastaamaan loppuihinkin mahdollisimman nopeasti. Mutta nyt kivaa viikonloppua kaikille! <3
Näitä on todella paljon! Edellisessä postauksessa kehuttiin Pikkuleijonia. Jotta ei vastattaisi samaa, niin tähän voitaisiin sanoa, että arvostamme muun muassa Japanin joukkuetta, joka reissaa aina pitkiä matkoja kisoihin ja levittää upeasti joukkuevoimistelua lajina uuteen maanosaan.
Mitä teette/teettekö paljon asioita joukkueen yhteishengen ylläpitämiseksi/kohottamiseksi?
Tykätään viettää aikaa yhdessä ja järjestetään aina välillä "virkistyspäiviä" joukkueen kesken, mm. Spa-päiviä ja leffailtoja :) Muutenkin joukkueessa on todella hyvä ilmapiiri ja tullaan kaikki tosi hyvin toimeen
Kuka on teidän joukkueen kapteeni ja miten sen valitsette ja kuinka usein uudestaan?
Kapteenimme on Jenna ja kapteeni valitaan vuoden välein yhdessä Annelin kanssa. Kapteeniksi soveltuu henkilö, jolla on kokemusta, positiivinen asenne ja hyvä yhteys joukkueeseen.
Mitkä ovat tämän kauden tavoitteenne? Mitä sijaa lähdette MM-kisoista hakemaan, kun niiden aika on? Tavoiteenamme on tänä vuonna mitali MM-kisoista. Haluamme saada ohjelman niin hyvään kuntoon kun ikinä on mahdollista ja nostot upeiksi! Tietysti mitä kirkkaampi mitali sen parempi :)
Miksi tämän kauden ohjelmassa ei ole yhtä vaarallisia hienoja vaikeita riskinostoja, kuin teillä yleensä on ollut?
Nostot ovat vaativia ja niitä joudutaan harjoittelemaan vaiheittain. Siksi ne eivät kauden alussa ole välttämättä vielä niin näyttäviä kun loppukaudesta tulee olemaan :)
Mikä on lempikohtanne ohjelmassanne? Entä mikä oli viime kauden ohjelmassa?
Tässä ohjelmassa kivoja on eritysesti ilmaisuun keskittyvät kohdat. Viime ohjelman lemppari kohta oli nostot, erityisesti vika nosto
Mikä on teidän vahvuutenne tällä kaudella? Entä heikko kohta?
Vahvuutena meillä on vahva ilmaisu. Meillä on tällä kaudella ollut paljon polvivammoja, joten niitä voisi sanoa heikoksi kohdaksi.
Haluaisitteko tehdä vielä välineellä ohjelman?
Nykyisin naisten SM-sarjassa ei kisata enää välineellä, mikä mahdollistaa koko vuoden keskittymisen samaan ohjelmaan. Nuorempana väline toi kivaa vaihtelua harjoitteluun ja kehitti eri osa-alueita. Vaikka välinekausi on kiva, olemme tyytyväisiä siihen että voimme keskittyä rauhassa vapaaseen.
Mikä teidän lempparipuku?
Vaihtelee joka tytöllä, mutta nykyinen on ainakin ihan kärjessä kaikilla.
Kuinka pitkiä teidän treenit yleensä on?
Vaihdellen 2,5 - 4 tuntia
Miten koulu sujuu treenien ohella?
Koulun ja voimistelun yhdistäminen on sujunut hyvin. Urheilulukiossa opettajat ehkä hieman paremmin ymmärtävät urheilijoita, ja joustavat aina tarpeen tullen. Lukiomme tekee yhteistyötä OVOn kanssa mm. järjestämällä ohjattuja läksykerhoja ennen treenejä, jotta treenien jälkeen ei menisi niin paljon aikaa koulujuttuja tehdessä. Vastuu koulun ja voimistelun yhdistämisessä on kuitenkin jokaisella itsellään, ja meillä se toimii hyvin :)
Millaisi unelma-ammatteja teillä on?
Kaikilla on tietenkin omat unelma-ammattinsa mutta, esim suunnittelija, personal trainer ja lääkäri löytyvät meidän listalta :)
Mitä teette silloin, kun tuntuu että ei vaan enää jaksa ja tekisi mieli lopettaa voimistelu?
Ajatus siitä miksi tätä teemme ja kuinka paljon tästä tykkää, auttaa aina jaksamaan vaikeinakin päivinä!
Ketkä teistä valmentavat myös itse, ja mitä joukkueita? :)
Mira, Jenna, Laura, Merili ja Jasmin ohjaavat OVOn harrasteryhmiä, lisäksi Jenna valmentaa Annelin rv-yksilöitä ja OVO Junior Teamia ja Mira OVO Kilpa Junioria
Mitkä ovat teille tyypillisimpiä vammoja/mikä paikka kipeytyy useimmiten harjoitellessa/ohjelmaa tehdessä? :) Selkä- ja polvivammat ovat vaivanneet meidän joukkuetta tällä kaudella
Montako leukaa saatte? :) :D
0-8 :D
Minkälaista teillä on psyykkinen/henkinen valmennus ja mitä se pitää sisällään?
Meidän psyykkisenä valmentajana toimiii Päivi Frantsi, joka on ollut Annelin apuna mukana jo yli 10 vuoden ajan. Kauden alussa mietimme yhdessä selkeät tavoitteet ja mitä sen eteen on tehtävä. Päivi auttaa meitä eritysesti kisahermojen ja keskittymisen kanssa. Meillä on henkilökohtaisia sekä yhteisiä keskusteluja Päivin kanssa ja yhteisissä myös Anneli on aina mukana. Tapaamme Päivin kerran kuukaudessa, yleensä ennen tärkeitä kisoja ja MM-kisojen jälkeen vielä aina yhteinen kauden purku.
Miten "lievitätte/helpotatte" kisajännitystä tai paineita?
Teemme paljon mielikuvaharjoituksia. Jokainen keskittyy vaan omaan tekemiseen ja omaan joukkueeseen, ajattelee positiivisesti ja uskoo itseensä ja onnistumiseen, pidämme positiivista ilmapiiriä yllä ja kannustamme ja tsemppaamme toinen toisiamme
Jennalle: Mikä on pitkän urasi salaisuus? :) Ovatko tavoitteenasi ja urasi "huippuna" vielä 2017 kotikisat vai menetkö kausi kerrallaan? Voimisteluasi on ilo seurata!
Salaisuus on rakkaus ja intohimo tähän lajiin. Positiivinen asenne, usko itseensä ja siihen mitä tekee. Tunne, jonka kisamatolla saa on jotain sellaista mitä ei voimistelumaailman ulkopuolella voi kokea. Kaikki ne elämykset ja onnistumiset, kun pääsee antamaan kaikkensa siinä hetkessä ja nauttimaan siitä mitä parhaiten osaa. Tällä hetkellä tähtäimessä on ehdottomasti kotikisat 2017! Fiilis Lahden 2013 MM-kisoissa oli jotain niin mahtavaa, että kotisat on pakko kokea vielä uudestaan! :)
Minua kiinnostaisi muutaman tytön kommentti (ei väliä ketkä vastaavat) kuinka paljon te treenasitte ohjatusti tyttösarjoissa? Mikä vuosi tuolloin oli? Oletteko aina olleet huippujoukkueissa, vai oletteko joskus saavuttaneet alhaisempia pisteitä/ktg:ta? Lähinnä mielenkiinnosta vertailisin kun nykyisin treenimäärät aika kovia jo 8-10v. sekä 10-12v. sarjoissa.
8-10-vuotiaina treenasimme n. 4 kertaa viikossa. 10-12-vuotiaiden sarjassa (vuosina n. 2006-2008) ainakin Team Siriuksista ja Magneeteista tulleet treenasivat n. 4-5 kertaa viikossa 2-3 h kerrallaan. Lähes kaikki meistä ovat olleet pienestä pitäen seuransa huippujoukkueessa. Kategoriat ovat aina olleet kolmosesta ylöspäin :)
Onko teillä jokin tiukka ruokavalio, onko joitakin ruoka-aineita kielletty?
Tiettyä ruokavaliota tai ns. kiellyttejen ruokien listaa ei ole. Mutta tottakai ravinto on suuressa osassa ihan kenen tahansa huippu-urheilijan arjessa. Noudatamme perus terveellistä ruokavaliota, jonka avulla jaksaa treenata täysillä
Onko teillä säännöllisiä kehonmittauksia, ja onko joukkueeseen tiettyjä kriteerejä (sopiva rakenne, pituus tms..)?
Meillä on silloin tällöin kehonkoostumusmittauksia (inbody). Joukkueeseen pääsee voimistelullisten taitojen perusteella :)
Millainen yhteishenki teillä on, ja häiritseekö koskaan, että nuorimpien ja vanhimpien välillä ikäeroa on melko paljon?
Joukkueemme yhteishenki on super hyvä! :) Vaikka ikäerot ovatkin melko suuret niin se ei haittaa yhtään, eikä sitä sen kummemmin edes tule koskaan ajateltua.
Käyttekö ikinä baareissa tai muuten ulkona? Onko aikaa/kiinnostusta sellaiseen? Onko se hyväksyttävää urheilijana?
Kisa- ja harjoituskaudella keskitytään aina urheiluun, mutta esim. kesällä kun on lomaa, täysi-ikäiset voivat silloin tällöin käydä myös baarissa.
Onko teillä nostoissa aina tietyt tytöt nostettavina ja tietyt nostajina? Ketkä?
Meillä on nostoissa muutamia tyttöjä, joita useimmiten nostetaan. Tällä kaudella pääkohtaisesti Merili on nostettavana. Olemme varautuneet kaikkeen ja lähes jokaisen roolin nostossa pystyy suorittamaan useampikin tyttö
Onko vaikea oppia todella nopeasti esimerkiksi uudet kuviot/roolit, jos muutoksia tulee?
Tällä tasolla on hyvä ominaisuus voimistelijalla, että pystyy hyppäämään mukaan vaihteleviinkin tilanteisiin nopeasti hyvällä keksittymisellä. Se on tietysti hieman vaikeaa, mutta pitää pystyä pitämään rauhallisuus, keskittyminen ja positiivisuus niin onnistuu kyllä!
Onko teillä harjoiteltuna nostot yms. "vaikeammat kohdat" ohjelmassa monella eri kokoonpanolla äkillisten loukkaantumisten varalle (esim. ohjelma seitsemälle tai kahdeksalle)? Vai harjoitellaanko uudet jutut tilanteen mukaan?
Olemme varautuneet myös vastoinkäymisiin ja jos sellainen sattuu, niin pystymme myös tekemään nostot eri kokoonpanolla, pienen harjoittelun jälkeen tietenkin.
Mikä on tavoitteenne tälle kaudelle? Miltä tuntuu kun yksi "pahimmista" kilpakumppaneista tulee Suomesta vai antaako se vain enemmän potkua harjoitteluun? :)
Tavoitteena on MM-mitali. Se tuo vain lisää tsemppiä ja potkua kun yksi kovimmista vastuksista tulee Suomesta :)
Tässä vastaukset tältä erää. Yksi osa näistä on vielä julkaisematta :) Pyritään vastaamaan loppuihinkin mahdollisimman nopeasti. Mutta nyt kivaa viikonloppua kaikille! <3
Harmin paikka, kun teillä on loukkaantumisia niin paljon :(. Paranemisia kaikille ja tsemppiä kauteen. Pääseekö koko joukkue terveenä EM-kisoihin, vai onko joku vielä loukkaantuneena?
VastaaPoistaTässä olis yks kysymys:
VastaaPoistaJos epäonnistuu kisoissa, niin miten siitä pääsee yli?