25.1.2015

METHOD PUTKISTO

Aloitimme yhteistyön Method Putkiston kanssa, joka on Marja Putkiston kehittämä kokonaisvaltainen ja uudenlainen tapa harjoittaa kehoa. He käyvät kerran kuukaudessa pitämässä meille tunnin Method Putkiston 3D Huippuliikkuja -ohjelmasta. Ohjelma opettaa korjaamaan tukemaan ja hallitsemaan selkärangan liikkeitä. Se harjoittaa keskikehon ydintuesta vahvan ja dynaamisen kaikkien fyysisten suoritusten perustaksi ja tueksi. Tällöin kehon painopiste pysyy kohti kehon keskuslinjaa kaikissa liikkumisen asennoissa. Ohjelman pohjana ovat Method Putkisto -harjoitteet ja siitä edelleen kehitetyt tarkat selkärangan hermotusta lisäävät harjoitteet. 3D tarkoittaa tapaa jolla MP Huippuliikkujan ajatusmalli siirretään oman kehon kautta lajiin tai liikkeeseen ja saa aikaan yleensä odotettua suuremman kehityksen. 3D Huippulikkuja -ohjelmassa systemaattisesti hiotaan minkä vain liikkeen (myös lajin tai urheilumuodon) sisällä tarvittavaa lihasten aktivointijärjestystä ja kineettisiä jatkumoita, ts. niitä tekijöitä joista hallittu ja tasapainoinen kehonhallinnan kokonaisuus syntyy.

Kuvat: Method Putkisto

Meillä oli muutama Method Putkiston tunti jo ennen kuin aloitimme Huippuliikkuja-ohjelman. Luulemme että seuraavan kahden kuukauden aikana opimme käyttämään lihaksia joita emme ole ennen tiedostaneet. Liikkeet joita teemme eivät tunnun kovin vaikeilta ja ne ovat tosi erilaisia verrattuna siihen mitä yleensä teemme. Tunnin aikana kuitenkin paljastui että liikkeet olivat vaikeampia kun alkusi luulimme. Vaati hieman ajatustyötä, että saimme oikeat lihakset ja ajatukset käyttöön.



Method Putkistoa voi käyttää harjoittelun apuna monissa lajeissa. Esimerkiksi myös KHL-seura Jokerit on käyttänyt jo pari vuotta Huippuliikkuja-ohjelmaa treenaamisen tukena. Voimisteluunkin tästä on paljon hyötyä, pyrimme tunneilla korjaamaan perusasentoa oikeanlaiseksi, esim notkoselkää pois ja hyvää ryhtiä. Normaali harjoittelumme on niin intensiivistä, että on ihanaa saada välillä rentoutua ja rauhoittua sekä keskittyä vain itseensä ja oman kehon hyvinvointiin. Liikkeitä tehdään rauhallisesti ja siten pystyy keskittymään tarkasti siihen mitä tekee ja huomaa liikkeiden vaikutuksen. Heikkouksina meillä on vartalot joita pitäisi saada vielä isommiksi ja virtaaviksi sekä ryhti: hartiat alhaalla, pitkä kaula ja notko pois koko ohjelman ajan. Method Putkiston liikkeet ovat erityisen hyviä kehittämään juuri näitä. Vartalot tulevat virtaavammiksi varmasti hengitysharjoituksilla ja ryhti paremmaksi kun saamme perusasennon kuntoon :)

- Laura.H ja Janina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti