24.6.2015

RANKKA PÄÄTÖS HIENOLLE KAUDELLE I HARD END TO A FINE SEASON


Kevätkausi 2015 on nyt saatu päätökseen. Aika ennen MM-kisoja oli meille joukkueena hieman rankka, joten myös ajatusten kirjaaminen tänne blogiin otti oman aikansa (tämä tosin johtuu myös osittain siitä, että blogimme päivittäjä on ollut hieman kiireinen :). Vaikka kisoista onkin jo kulunut jonkin aikaa, ajattelimme hieman avata vielä viimeistelyharjoitustemme tapahtumia.

**

Vaikka tunnetusti haastavat nostomme ovat koko kauden ja varsinkin näin kauden lopussa sujuneet ongelmitta, nyt jokin meni pieleen. Vain viisi päivää ennen MM-kisamatkaa Janina tippui ohjelman viimeisestä nostosta. Kättä lähdettiin näyttämään lääkärille heti. Odotimme koko yön, että kuulemme Janinan käden kohtalon ja illalla Annelilta tulikin viesti, että kaikkien on varauduttava henkisesti paikkamuutoksiin. Merili alkoi jo valmiiksi opetella videolta nostoja ja oli valmis ottamaan ne haltuun tarpeen vaatiessa. Aamulla kuulimme, että käsi on murtunut ja Janina ei luultavasti pysty kisaamaan. 

Seuraavana aamuna eli koulujen päättäjäisaamuna pidimme treenit. Onneksi varavoimistelijana ollut Miisa pystyi hyppäämään lennosta takaisin kuvioihin. Jouduimme opettelemaan kaikki nostot uudestaan. Myös kuviot ja paikat muuttuivat kokonaan. Pidimme kuitenkin tavoitteet korkealla, emmekä antaneet periksi. Tavoitteena oli, että ulkopuolisille ohjelmamme näyttäisi mahdollisimman samalta kuin ennen loukkaantumista. Emme esimerkiksi halunneet helpottaa nostoja liikaa. 

Ensimmäisen kilpailupäivän suoritukset olivat todella onnistuneita, ja jopa odottamattoman hyviä. Alkukisan jälkeen olimme 4. sijalla ja fiilis oli todella korkealla. Venäjän Madonna, joka on voittanut maailmanmestaruuden viimeiset neljä vuotta putkeen jäi taaksemme ja olimme vain 0,15 pisteen päässä pronssista.

Finaaliin lähdimme hakemaan vielä täsmällisempää yhdenaikaisuutta, sekä itsevarmempaa ja rohkeampaa tekemistä. Finaalissa suoritus olikin täsmällisempi ja ilmeikkäämpi, mutta siihen sisältyi kaksi isoa tasapainovirhettä, jotka rokottivat pisteitämme. Emme olleet tyytyväisiä suoritukseen ja pettymys oli suuri. Tajusimme itsekin, ettemme tällä suorituksilla olisi mitalia edes ansainneet näin kovassa kisassa. Pidimme kuitenkin 4. sijamme. 

Onneksi päivään saatiin sentään mahtavia uutisia, kun Tampereen Voimistelijoiden Minetit toivat Suomeen maailmanmestaruuden. Suuret onnittelumme Mineteille!

Vaikka reissu ja koko kausi eivät menneetkään ihan niin kuin olimme suunnitelleet, oli kuitenkin ihanaa päästä näkemään upeat Färsaaret, jossa ei varmasti muuten olisi ikinä tullut käytyä. Tästä kaudesta nälkä vain kasvoi ja lähdemme ensi kauteen entistäkin motivoituneempina. Jos vastoinkäymiset vahvistavat, meidän pitäisi tämän kauden jälkeen olla kuin rautaa! 

Ihanaa ja rentouttavaa kesää kaikille! :) 


//Five days before leaving to Faroe Islands one of our gymnasts, Janina fell from a lift and broke her arm so she was not able to compete in the World Championships. We had to change our program a lot.  

Both days we made mistakes in our performance and clearly didn't show our best in the World Championships. In the overall competition we werw 4th. However, our day was at least little better, when we heard that Finnish team Minetit won the gold medal. Congratulations to the wonderful Minetit team! 

Overall the competition in Faroe Islands was an amazing experience. Now we will practice hard and continue for next season even more motivated! Have a nice and relaxing summer everyone! :) 
 
Eipä ole samanlaisia maisemia Espoossa.
Färsaarilla on ilmeisesti enemmän lampaita kuin ihmisiä?
Muutamana päivänä hieman satoi
Pakollinen ruokakuva ja kaupunkia
Upea valmennustiimimme sekä hierojamme/osteopaattimme Marko ja Jukka






Hyvä Suomi!!
OVOn edustusjoukkueet kiittävät tapahtumarikkaasta kaudesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti