17.12.2015

VIIME VIIKKOJEN KUULUMISET | THE LAST FEW WEEKS

No niin, pitkästä aikaa ehdimme kirjoittelemaan kuulumisiamme myös tänne blogin puolelle. Tähän yhteen postaukseen onkin tungettu pitkän aikavälin tapahtumat. Seuraavaksi siis reportaasi Budapestin World Cupista, EM-karsinnasta ja joulunäytöksistä! :)

Syyskauden päätähtäimenä meillä oli ensimmäinen maailmancup Unkarissa. Pari viikkoa ennen kisaa leireilimme perinteisesti Kisakalliossa ja hioimme ohjelmaa parempaan kuntoon.



Kisavalmistautuminen ei kuitenkaan, meille jotenkin surullisen yleiseen tapaan, mennyt mutkattomasti. Mäntsälän HJM Cupissa Jasmin loukkasi polvensa kuperkeikassa, ja sen jälkeen aivan World Cup -kisan alla Janina joutui myös toipilaaksi. Jouduimme siis vaihtamaan kokoonpanoa, mikä tietysti vaikutti kisavalmistautumiseen paljon. Koko joukkueelta vaadittiin vahvaa keskittymistä ja yhteen hiileen puhaltamista. Onneksi meillä on kasassa hyvä porukka, jossa kaikki tukee ja auttaa toisiaan. <3

Unkarin kisamatkalle lähdimme suoraan viimeisistä treeneistä kotisaliltamme Ratiolta. Viime hetken muutoksista huolimatta kaikki olivat hyvillä fiiliksillä. Ennen matkaa tosin jännitimme vähän Budapestin majoitusta, nimittäin junnuilta, jotka lähtivät matkaan ennen meitä, puuttui hotelli kokonaan. 





Onneksi meillä oli perillä hotelliasiat kunnossa (ja junnutkin saivat lopulta hotellin :). Heti seuraavana aamuna Budapestissä laitoimme kisakampaukset kuntoon. Siinä väkerryksessä nimittäin vierähtää hetki jos toinenkin. Illalla olikin sitten jo vuorossa virallinen kisaharkka. Perjantain suoritus ei ollut normaalia harkkatasoamme ja kisaan vaadittiinkin kaikilta huomattavasti parempaa keskittymistä.

Kisan aika tuli nopeasti. Alkukisasuoritus jäi myös alle oman tasomme, mutta oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin perjantain kisaharkka. Lähdimme kohti finaalia uudella tsempillä. Tavoitteena oli parantamaan suoritusta alkukisasta, ja finaalissa suoritus olikin alkukisaa varmempi ja täsmällisempi
.


Coaches Anneli and Kata, physiotherapists Jukka and Marko and coreographer Reija redy to rock! :D

Budapestin kisa todisti, että vielä on paljon matkaa ja paljon treenattavaa. Ohjelma ei ole vielä rutinoitunut tarpeeksi. Varsinkin tasapainot ja nostot vaativat vielä tarkempaa treenausta. Kisasuorituksen jälkeen teimmekin jo heti pieniä muutoksia ja tarkennuksia. Positiivista on kuitenkin se, että saimme paljon hyvää palautetta uudesta ohjelmastamme kansainvälisiltä tuomareilta.





Photo by Indrek Kask

Unkarin jälkeen palasimme heti treenisalille ja ajatukset ladattiin tulevaan EM-karsintakisaaan. Maailman Cupin vuoksi aloitimme viikon vähän kevyemmin, että palaudumme kunnolla ennen uutta kisaa. Suurempia muutoksia emme lähellä kisoja yleensä tee. Keskityimmekin siis EM-kisaviikon kirkastamaan tekemistä sekä saamaan ohjelmasta hyviä toistoja alle.

EM-karsinta käytiin Kisakalliossa, jossa karsittiin osallistujat myös Miss Valentineen. Aamun harkka oli vähän vaisu, muttei mitään isompaa virhettä tullut. Harkan ja kisasuorituksen välissä ei juurikaan ollut ylimääräistä aikaa, vain nopea ruokailu ja ehostuksen siistimistä. Kampaukset olimme tehneet tuttuun tapaan jo edellisenä päivänä ja meikit aamulla ennen kisaharkkaa. 
Pian oltiinkin jo kisamatolla suorittamassa. Kokonaisuus oli parempi kuin harkassa ja selvästi kehitystä oli tapahtunut Unkarista.

Voit katsoa EM-karsintasuorituksemme OVOn YouTube-kanavalta.


Kisasuorituksen jälkeen korjasimme epätarkkuudet ja treenasimme Kisakalliossa vielä hetken Conserto Sportya ennen kotiin lähtöä. 


Photos by Sami Ilvonen
EM-karsinnan jälkeisenä sunnuntaina meillä oli vuorossa OVOn joulunäytöset Tapiolassa. Kulttuurikeskuksella vierähtikin koko päivä. Esiinnyimme näytöksissä kisaohjelmallamme sekä Concerto Sporty -ohjelmalla sovitettuna Antti Tuiskun jouluiseen musiikkiin. Niin kun varmaan tiedätte, osa meistä valmentaa myös nuorempia voimistelijoita ja vetää OVOn harrasteryhmiä. Omien esiintymisiemme välissä ehdimme siis myös valmentamaan tulevaisuuden lupauksia :)




Mira and some little cuties
Syyskautemme huipentuu ensi lauantaina Musiikkitalolla esitettävässä upeassa Concerto Sporty -spektaakkelissa. Musiikkitalolla nähdään meidän, Esportin, junnujen, OVOn rv-yksilöiden ja OVOn junioreiden lisäksi myös muun muassa Minetit, HJM-Team, Tapiolan Voimistelijat, Pakilan Voimistelijat, VVS, SC Vantaa ja Suomen rv-maajoukkue. Eli huippu kokoonpano kasassa! Lippuja taitaa olla vielä jäljellä, joten kaikki katsomaan voimistelua ainutlaatuisessa ympäristössä barokkimusiikin tahdittamana. 


Jos et itse pääse paikan päälle seuraamaan, niin ei hätää. YLE  lähettää Concerton suorana Yle Areenassa lauantaina kello 19:20 alkaen. Tapahtumalle on YLEn toimesta tehty myös oma sivu, joka löytyy täältä.

Lauantain jälkeen jäämmekin sitten odotetutte joululomalle ja jatkamme harjoituksia vuoden vaihteen jälkeen. Kivaa ja rentouttavaa joululomaa kaikille!

<3: OVO Team

//It's been a long time since we last wrote a post here. But now we are back! 

Our preparations for the Budapest World Cup, didn't sadly go as planned (as usual -,-). Jasmin injured her knee at our firs competition of the season and is out of the roster. In addition to that, Janina also got sick and wasn't able to compete at Budapest.

At the Wold Cup we didn't manage to show the judges our best performance. There were a few clear mistakes and dyssynchronies in the execution. The good thing is that we got a lot of positive feedback of our new program, and it's clear now that there is so much work left to do before spring season's competitions.

The European Championships will be competed the first time ever in AGG history in February. We were chosen to represent Finland in the competition with Minetit, Team Esport and Gloria. 

You can watch our performance from OVO's YouTube channel.

We will end our season next Saturday by performing in this spectacular show called Concerto Sporty. The performance combines gymnastics with Baroque music. Together on the stage will be seen even 200 gymnasts from OVO, Minetit, VVS, Tapiola, SC Vantaa, and from Finnish Rhytmic Gymnastics National Team. Music will be played by 150 professional musicians.

You can watch the show streamed live from here.

After Saturday's performance we will start our Christmas Holiday and be back at the training hall next year. Happy and relaxing Christmas to you all!

<3: OVO Team

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti